2015. november 29., vasárnap

A karácsony koronája

Eljött ez az alkalom is, az advent. Az emberek visszaszámolják a napokat a karácsonyig, ami sokak számára már ugyan nem az, mint ami eredetileg a célja lett volna az ünnepnek. Már nem az ajándék és egyéb dekoráció elkészítésén van a hangsúly, hanem azon, hogy az enyém jobb legyen, mint a szomszédé, barátoké, jobb legyen, mint tavaly. Pedig annál nincs élvezetesebb a világon, ha nekilátsz, időt nem sajnálva megteremteni önmagadnak az ünnepi hangulatot, és mikor belépnek a vendégek és a dekorációt csodálják, azt az örömöt kevesen tudják felülmúlni!

Hadd mutassak hát néhány tippet, miket lehet kihozni, pár önmagában nem annyira értékes hozzávalóból, amiket nem is olyan nehéz beszerezni, mint gondolnánk!


Hozzávalók az egyszerű  koszorú elkészítéséhez:

  • 1 db egyszerű koszorúalap
  • 4 db gyertya, bármilyen, nem muszáj ugyanolyannak lennie
  • Gyertyatartó (a koszorúalap mellett, zöld és hegyes)
  • Ragasztópisztoly
  • Különböző díszek
A díszítőelemeknek nem kell a bolt legdrágább részlegét kifosztani, ugyanis rengeteg mással is lehet helyettesíteni ezeket a drága mulatságokat, mint ágakkal, bogyókkal, egész fahéjjal, dióhéjjal, valamint szárított növényekkel és/vagy fenyőággal. Egyéb díszítésképp minden mást rárakhatsz, ami megtalálható otthon és harmonizál a színvilágával. hogy példákat is hozzak: gyöngyökkel, csillámporral, műhóval (a havas hatás kedvéért), szalagokkal, talán masnikkal és az illat kedvéért frissen facsart narancslével.
Sokan nincsenek tisztában a koszorúk jelentőségével. Számukra ez nem is több egy fakarikánál. Ez ugyan nagy szívfájdalmam, hiszen nem csak a rajta lévő gyertyák meggyújtásával fejezhetjük ki a várakozásunkat, hanem ezek elkészítésével is! 
Azok, akik már sok-sok éve rendszeresen maguk készítik el ezt a gyönyörűséget (mint én) , tudják, hogy egy-egy azokból, amik az egyszerű koszorút alkotják, teljességgel kihagyható. A gyertya, vagy akár maga az alap. 
Az alapot sütivel, tortával, vagy mézeskaláccsal lehet pótolni, mint ahogy azt a képen is láthatjuk...










A gyertyák pedig egyszerűen szükségtelenek, például, ha tegyük fel asztalt, ajtót, vagy ablakot díszítenénk vele. Ilyen esetben a gyertyákat egyenesen ajánlott kihagyni és díszekkel pótolni...








Boldog ünnepi készülődést kíván a DIY dekor lelkes szerkesztője: Dotty












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése